Verandering realiseren? Werk vanuit verbinding!

IMG_6344.jpg

Een duurzame verandering realiseren in de cultuur van jullie organisatie of in de manier van werken? Hoe krijg je iedereen mee? Waar begin je? En hoe hou je de energie vast? Betrek iedereen in een zo vroeg mogelijk stadium en hou ze betrokken. Deel successen en ook de tegenslagen. Blijf voortdurend in verbinding met elkaar. Met deze aanpak zorg je aan het begin voor veel positieve energie en heb je de tools in handen om die energie vast te houden. Verbinding als rode draad van het verandertraject, zeg maar.

  • Begin met verbinding tussen de mensen. Leer elkaar echt kennen.

  • Betrek iedereen bij de verandering. Hoe zit het er voor jou uit?

  • Blijf met elkaar in contact over de voortgang. Succes en tegenslag.


7.jpg

Hoe word ik hier beter van?

Duurzame verandering realiseren in organisaties kost veel tijd. En kan alleen lukken als de mensen erachter gaan staan. Dat begint ermee dat iedereen begrijpt wat de verandering inhoud. Wat gaan we eigenlijk precies anders doen? Hoe ziet dat er dan uit? Hiervoor gebruiken we beeldvragen om beeld te scheppen bij de soms wat vage, grote termen.

OQ2C1054-event-workshop-WEB.jpg

Vervolgens is het belangrijk dat iedereen begrijpt wat de verandering hem of haar gaat brengen. Hoe word ik hier beter van? Het meest krachtig is het als mensen dit voor zelf ervaren of uitvinden, bijvoorbeeld tijdens een interactieve bijeenkomst. Dan kan het veranderen beginnen. Hierbij kiezen we ervoor om onderdelen van de verandering stuk voor stuk in de schijnwerpers te zetten gedurende een bepaalde tijd. Inspireer elkaar, geef het goede voorbeeld, bied tools en werkvormen ter ondersteuning.

Nu is het van belang om de goede voorbeelden en ook de tegenslagen te delen met elkaar. Zo ziet iedereen wat er gebeurt. Hoe het kan en wat anderen als moeilijk ervaren. Sluit af met een inventarisatie. Merk je iets van de verandering? Is het gelukt?
MEER WETEN?

Eens sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie?
Neem contact op met Frank. Hij kan je er alles over vertellen en denkt graag met je mee.
Bel op 06-41189753 of mail frank@yesweconnect.nl