CCV Exchange Festival – een bijzondere medewerkersbijeenkomst

Het 60-jarig bestaan van CCV vierde het bedrijf met alle medewerkers tijdens het CCV Exchange Festival. CCV, bekend van haar betaaloplossingen zoals pinterminals en webkassa’s, is een zeer succesvol Nederlands familiebedrijf dat 60 jaar geleden werd opgericht door de vader en moeder van de huidige directeur. En ook in deze tijd hecht de organisatie sterk aan het familiegevoel. Iedereen die bij CCV werkt is onderdeel van de familie. En de familie blijft groeien, autonoom en door de aankoop van Nederlandse en buitenlandse organisaties, die iets toe te voegen hebben aan het CCV portfolio. Een prachtig staaltje Hollands ondernemerschap. Yes! We Connect verzorgde de activiteiten op de eerste dag van deze bijzondere medewerkersbijeenkomst om medewerkers met elkaar te verbinden en met de ambities van CCV.

Medewerkersbijeenkomst in Festival style

Op een buitenterrein in Brabant kwamen ruim 600 medewerkers van CCV samen voor een tweedaags personeelsevent met overnachting op de naastgelegen camping. Het festivalterrein was fantastisch opgezet met onder ander een grote circustent, een spiegeltent, tipi’s en een tiental foodtrucks. Overal was muziek te horen. ’s Avonds in de circustent speelde de eigen CCV band, gevolgd door de Corona’s. Ook het weer deed zijn uiterste best om iedereen in de juiste stemming te brengen. Genieten!


Verbinden met missie, visie en kernwaarden van CCV

Dit personeelsevent was veel meer dan een viering van 60 jaar CCV. De directie vroeg ons om mee te denken over een manier om de verbinding te versterken tussen de collega’s onderling en om daarnaast de verbinding te maken met de missie, visie en kernwaarden van CCV. In een snelgroeiende organisatie als CCV is het van groot belang om hier continu aandacht voor te hebben. In de woorden van CCV: “We willen dat iedereen begrijpt waar we vandaan komen (ons DNA), wat de ambitie voor de toekomst is en dat iedereen zich verbonden voelt met elkaar en weet hoe hij of zij het verschil kan maken voor CCV.” That’s the spirit!


Collega’s leren elkaar kennen tijdens kennismakingsactiviteiten

In 2 weken tijd had iedereen online zijn profiel ingevuld bij Yes! We Connect. Een nieuw record! Dit geeft in ieder geval al aan hoe loyaal de medewerkers zijn. Bij de start van het festival stonden de matchmakers klaar om te helpen om de eerste connecties te maken tussen de collega’s onderling. Na de opening door de directeur kreeg Yes! We Connect het woord. In een “all-English presentation” werd iedereen gevraagd naar een van 48 statafels te gaan. Elke statafel correspondeerde met een kleur-vorm combinatie. De collega’s per tafel kenden elkaar nog niet, zo ontmoette iedereen direct 15 nieuwe collega’s. En het mooiste is dat ze ook nog eens een overeenkomst met elkaar deelden. Een tafel met ochtendmensen, hardlopers, mensen die van zwarte humor houden, etc. Deze overeenkomst zorgde voor de meeste collega’s meteen voor een klik. In het tweede deel van het programma gingen de teams de strijd met elkaar aan in diverse quizrondes. De inhoud van de quizzen zijn de profielen van de collega’s, zo kom je spelenderwijs steeds meer over elkaar te weten. En niet alleen van de mensen in je eigen team, maar ook van een aantal andere teams.


CCV Stories

Om de verbinding te maken met het CCV DNA vroegen we de 600 collega’s om een verhaal te delen over datgene waar ze trots op zijn in hun werk voor CCV. Aan de tafels deelde iedereen zijn verhaal met de tafelgenoten. Tegelijkertijd werden de verhalen ook opgeschreven, zodat hier achteraf een mooie bundeling van gemaakt kan worden. 600 Exceptionele verhalen over je organisatie, dat is een krachtige manier om het DNA van je organisatie vast te leggen.


Wat ze ervan vonden?

Deze reactie hieronder kregen we op social media van Tim van het webcare team: Missie geslaagd!


Wil je ook werken vanuit verbinding?

Mijn naam is Frank Philips. Bij Yes! We Connect maken we programma's en tools waarmee je kunt werken vanuit verbinding. Bel me als ik je ergens mee kan helpen +31 (0) 6-41189753 of stuur een e-mail naar frank@yesweconnect.nl.