De magie van verbinding

connectie maken
magie van verbinding

De magie van verbinding

Hardlopers groeten andere hardlopers. Motorrijders groeten motorrijders. Hondenbezitters gaan uitgebreide gesprekken aan tijdens het uitlaten van hun huisdier. In het “wild” zijn we heel goed in contact maken. We zoeken naar overeenkomsten en voelen ons gelijk verbonden. Op de werkvloer gaat dat soms wat minder soepel. Overeenkomsten zijn moeilijker te ontdekken. Mensen dragen geen hardloopkleding of motorpak en laten huisdieren doorgaans thuis. Daarbij komt dat we er de tijd niet voor vinden. Terwijl we er als mensen juist voor gemaakt zijn om sociaal te zijn. Als we socialer zouden zijn, kunnen we het werk beter verdelen, kennis en ervaringen van anderen gebruiken, leren van andermans fouten en successen.


Hoe socialer, hoe beter

Sociaal zijn is een van de belangrijkste succesfactoren van de menselijke evolutie. Onze sociale vermogens stellen ons in staat om relaties te onderhouden met elkaar zonder dat we elkaar regelmatig zien of continu bij elkaar in de buurt zijn. Die connecties zorgen voor veiligheid en voldoende voedsel ook in moeilijke periodes.
Hoe komt het dan dat we vaak zo solistisch bezig zijn? Vaak zijn we te druk, te gestresst of afgeleid om de omgeving waarin we werken te gebruiken om sneller vooruit te komen. En dat is jammer, want hoe socialer we zijn, des te succesvoller we worden. De oermens wist het al.


 
magie van samenwerken
 

People before Plan

De aanpak die we hiervoor ontwikkeld hebben, noemen we People before Plan. Begin met het contact van mens tot mens, voordat je aan de slag gaat met de inhoud. Het klinkt vrij logisch, maar je komt het in werksituaties maar weinig tegen. We nemen weinig tijd om elkaar echt te leren kennen, we gaan liever direct aan de slag. Het effect van een goede kennismaking is dat mensen elkaar letterlijk en figuurlijk zien zitten en inzicht hebben in wat iedereen aan professionaliteit inbrengt.
Vervolgens kun je het met elkaar hebben over the Plan. Wat is ons doel, onze ambitie, onze purpose. Om vervolgens ieders bijdrage hieraan in kaart te brengen. Zo wordt samenwerken leuker, zinniger en impactvoller. What more can you wish for!


Connecties

Magie van verbinding

Door de Yes! We Connect aanpak kom je op een makkelijke manier, snel veel over elkaar te weten. Je krijgt inzicht in de onderlinge verschillen, dat leidt tot respect voor elkaar.
Juist het inzicht in overeenkomsten zorgt voor een gevoel van verbinding. Denk maar aan de hardlopers, motorrijders en hondenuitlaters.

Werken vanuit verbinding

Bij organisaties die werken vanuit verbinding ervaren medewerkers meer plezier en voldoening. Er ontstaat ruimte voor kennisdeling en leren. Betrokkenheid bij de doelen en het gevoel van eigenaarschap zorgen ervoor dat klanten verrast worden. Hierdoor realiseren deze organisaties een duurzaam beter resultaat. En daar wil iedereen bij horen, medewerkers én klanten!

Wij wensen iedereen de magie van verbinding toe in werk en privé, omdat we uit eigen ervaring weten welke kracht dat losmaakt.


 
frank-2018.jpg
 

Meer weten?

Mijn naam is Frank Philips. Bij Yes! We Connect maken we programma's en tools waarmee je kunt werken vanuit verbinding. Bel me als ik je ergens mee kan helpen +31 6 41189753 of stuur een e-mail naar frank@yesweconnect.nl.