Kwartaalmeeting 2 - ENGIE

Image from iOS.jpg

Klant: ENGIE BtoC

Deelnemers: 150

Datum: 2 november 2018

Locatie: Van der Valk Zwolle

Doel: Kennismaken en ieders bijdrage aan de energietransitie duidelijk maken


Na een zeer geslaagde kwartaalbijeenkomst in juni, vroeg ENGIE ons om ook de bijeenkomst van november te faciliteren. De vragenset hadden we voor deze gelegenheid natuurlijk gewijzigd. De vragen waren dit keer wat meer gericht op de inhoud; de Energietransitie. Hierin wil ENGIE een leidende rol spelen. Als medewerker van ENGIE wil je hieraan natuurlijk ook je bijdrage leveren, maar hoe versterken deze initiatieven elkaar. Het begint met verbinding!

Image from iOS (2).jpg

De 150 deelnemers leerden elkaar eerst beter kennen. De teams waren deze 2e keer compleet anders dan de eerste keer. Hierdoor ontmoette iedereen weer andere collega’s. Na de inspirerende presentatie van Ruud Veltenaar gingen we aan de slag om de samenhang met elkaar in beeld te brengen. Iedereen plotte zijn plek in de organisatie op een grote poster. Hierbij werd uitgewisseld waarom je graag op deze plek werkt en wat er op je vakgebied speelt. De stickers waren niet direct op de posters geplakt, maar op een transparant. Door de transparanten over elkaar te leggen ontstond een mooi totaalbeeld van de samenhang binnen Engie.

Image from iOS (1).jpg

Het laatste deel van de bijeenkomst was ingeruimd voor een ronde waarbij iedereen elkaar een hulpvraag voorlegt. Elke hulpvraag wordt beantwoord door 10 collega’s. Het beantwoorden loopt via een boekje waarin je alle antwoorden verzameld en mee naar huis kunt nemen om de volgende dag mee aan de slag te gaan.

Als uitsmijter, de foto’s van de teams waarop ze hun connectie uitbeelden. Erg grappig om terug te zien!

Resultaat: Meer inzicht in wie waaraan werkt en veel energie om aan de slag te gaan met elkaar om de energietransitie tot een succes te maken.