Netwerken in Dialogues House

Leuk stuk over de inzet van het Connect programma in het Dialogues House: Over serendipiteit en waardevolle ontmoetingen.  ‘Netwerken is zoveel leuker dan ik van tevoren had gedacht. Vaak kan je de ander iets bieden en krijg je er onverwacht ooit iets voor terug.’

Martine Zwiers, senior audit manager bij ABN AMRO, werkte op suggestie van het Dialogues team met dit programma van Swingbo. ‘Als mensen elkaar kennen op een bijeenkomst, ontstaat de neiging om alleen maar met de mensen die je al kent te gaan praten,’ licht ze toe. ‘Met het Connect-programma leren mensen elkaar op een ludieke manier kennen en kunnen uiteindelijk veel voor elkaar betekenen.’ Ze paste het onder andere toe bij een bijeenkomst tussen vrouwen uit de top van de bank, de management group en vrouwen in de laag daaronder: de management development group.

De stemming aan het begin van de bijeenkomst was erg jolig en gaandeweg veranderde die in geconcentreerd en betrokken. Er werden nieuwe contacten gelegd die inmiddels tot vervolggesprekken hebben geleid. Zwiers is nu zelf bijvoorbeeld op de hoogte van belangrijke ‘bright spots’ binnen de bank die haar weer verder kunnen helpen met de ‘week van de duurzaamheid’ die ze gaat organiseren. Want, zo zegt ze: ‘uiteindelijk krijg je met netwerken ook toegang tot elkáárs netwerk. En zo kun je makkelijker mensen betrekken die met hetzelfde bezig willen zijn als jij.’